hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Újabb biztosító az egészségügyi piacon

Újabb biztosító lép be az egészségügyi piacra: a Signal Biztosító járóbeteg ellátásra csoportos egészségbiztosítást kínál a cégeknek januártól, jelentette be Kálózdi Tamás elnök-vezérigazgató szerdai sajtótájékoztatóján.

A biztosító szolgáltató partnere a Főnix-Med Zrt., és az első évben a Signal néhány ezer ügyfélre számít. A legolcsóbb alapcsomag éves díja 50 ezer forinttól indul.

A csoportos biztosítás lényege az, hogy a személyes különbözőségek, egészségi állapot, életkor és egyéb ellenére minden biztosított azonos díjat fizet. A díj azonban függ az adott cég sajátosságaitól: mennyire veszélyes és ártalmas a munkahely, illetve hány alkalmazottjára köt ilyen biztosítást a társaság, vázolta a díjképzést az elnök-vezérigazgató.

Legkevesebb 15 személyre köthet biztosítást egy cég.

A Signal azért lépett be az egészségbiztosítási piacra, mivel anyacége, a német Signal Iduna alapvetően ezt az üzletágat műveli, az évi 5 milliárd euró díjbevételének kétharmada származik innen.

A Főnix-Med a második legnagyobb egészségügyi szolgáltató a magyar piacon, mondta Takács Zoltán vezérigazgató a tájékoztatón. Tavalyi árbevétele 1,8 milliárd forint volt, az idén pedig meghaladja a 2 milliárdot. Az éves orvos-beteg találkozók száma 100 ezer.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink