hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Új Molekuláris Tumor Board Portal

Európa vezető daganatellátó centrumai egy nagy európai kutatási grant keretében létrehozták és működtetik a Molecular Tumor Board Portal-t.

Mint az a klinikaionkologia.hu oldalon olvasható, a daganatok korszerű kezelésének egyre inkább része a kisebb-nagyobb lefedettségű genomszekvenálás. Ugyanakkor a keletkezett genetikai adatok kiértékelése is egyre nagyobb kihívást jelent. 

Európa vezető daganatellátó centrumai (Cambridge, Heidelberg, Milánó, Párizs, Stockholm, Amszterdam, Barcelona) egy nagy európai kutatási grant keretében létrehozták és működtették és működtetik a Molecular Tumor Board Portal-t (www.mtbp.org). A különböző centrumokban vizsgálatra kerülő betegek klinikai patológiai és genetikai adatait egységesen ide töltik fel, a kidolgozott kiértékelési program segítségével egyfajta egységes molekuláris leletet és ajánlást készítenek és azokat heti gyakorisággal rendezett virtuális oncoteamüléseken beszélik meg.

A munkacsoport 500 eset elemzése alapján kidolgozta a klinikai interpretációhoz szükséges egységes leletformátumot. A genetikai eltérések értékelése az ESMO ESCAT ajánlásainak tükrében történik, írja a lap.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés