hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Új drogstratégiát dolgoz ki a kormány

Új drogstratégián dolgozik a kormány, és elbocsátották a nemzeti drogkoordinátort, Portörő Pétert.

A Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság csütörtöki ülésén Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője bejelentette, hogy egy széleskörű társadalmi egyeztetést követően a kormány 2011 második felében benyújtja az Országgyűlésnek az új drogpolitikai alapvetésekre támaszkodó stratégiáját. Egyútta felmentették állásából a nemzeti drogkoordinátort, Portörő Pétert, és három másik munkatársát.

A bizottság jelen lévő civil tagjai – kifejezve tiltakozásukat – kivonultak az ülésről; elfogadhatatlannak nevezték, hogy a jelenlegi kormányzat a bizottság és a szakmai szervezetek kizárásával hozta meg döntését. Szerintük sem új drogstratégia kialakítását, sem a jelenlegi drogkoordináció lefejezését nem támasztják alá szakmai érvek, ezek a döntések ugyanakkor komoly veszélybe sodorják a közhasznú tevékenységet folytató civil szervezetek életmentő szolgáltatásainak fennmaradását és az ellátórendszer működését.

Téglásy Kristóf erre úgy reagált, hogy az előző kormányzat által folytatott széleskörű társadalmi egyeztetés csak a KKB-ban folyt, amelyben csak néhány civil szervezet képviseltette magát, így számos véleményt nem vettek figyelembe. A jelenlegi kormányzat ezzel szemben a most készülő drogstratégiát széleskörű társadalmi egyeztetések után dolgozza ki.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés