hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

"Ügyeskedünk a parkolással, hogy gyógyíthassunk"

Az ügyeletes orvos a hozzá érkező páciens türelmét kérte, amíg kiment az autójához újabb parkolójegyet váltani – olvasható az [origo] cikkében.

Nehezen emésztik meg a Budai Irgalmasrendi Kórház dolgozói, hogy az önkormányzat a helyi vállalkozóknak kedvezményt ad a parkoláshoz, az orvosoknak és nővéreknek viszont azt javasolják, inkább buszozzanak. Főigazgatója hiába kért kedvezményes parkolókártyákat a II. kerületi polgármestertől, Láng Zsolt szerint nem lehet változtatni a vonatkozó rendeleten, így nem is akar kivételezni a kórházzal -  foglalja össze röviden a történetet a lap.

Február 4. óta dühöngve jár dolgozni a Budai Irgalmasrendi Kórház dolgozóinak jó része. Az orvosok, ápolónők, asszisztensek az új parkolási rend miatt háborognak, az önkormányzat ugyanis február elején fizetős zónává nyilvánította a Margit hídtól a Szépvölgyi útig nyúló területet. Február eleje óta óránként 175 forintot kell fizetnie az itt lakókon és a helyi vállalkozókon kívül mindenkinek, aki parkolni akar. 

A kórházi dolgozók közül többen azt mondták, az elmúlt hetekben többféle megoldást találtak ki a parkolásra. "Szerencsére az édesanyám kerületi lakos, átjelentkeztem hozzá, így már igényelhetek parkolójegyet" - mondta egy orvos. "Ez van, sajnos, ügyeskedünk a parkolással, hogy gyógyíthassunk" - jegyezte meg. Egy ott dolgozó arról is hallott, hogy egy orvosnak a betege ajánlotta fel, jelentkezzen be a lakcímére. Egy kórházban dolgozó nő azt mondta, "csak elvileg" jöhet szóba a Margit híd lábánál lévő P+R parkoló, ugyanis ott kevés a hely, és mindig tele van. Ő most Óbudán rakja le a kocsiját, és HÉV-vel jár be, de ez a lehetőség nemsokára megszűnik, ugyanis Óbuda nagy részén is kialakítják a fizetős zónát.

A fővárosban nem csak a II. kerület fogadta el így a parkolási rendeletét, más budapesti önkormányzat is hasonlóan járt el. Igaz, a lap a probléma kezelésére talált elfogadható példát is. A józsefvárosi Fiumei úton található Baleseti Központ idén januárban került a fizetős zónába. Ők viszont kaptak az önkormányzattól ötven kedvezményes parkolójegyet, azokat cserélgethetik az ügyeletesek – olvasható az origo.hu-n.

(forrás: [origo])

cimkék

hirdetés

Könyveink