hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Több ágy, kevesebb dolgozó

Öt intézmény egyesítésével integrált egészségügyi szolgáltatás kezdte meg működését Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - írja a Magyar Hírlap.

A miskolci székhelyű vezető kórház a megyegyűlés februári döntése értelmében magába olvasztotta a helyi Szent Ferenc rehabilitációs kórház mellett a szikszói II. Rákóczi Ferenc kórházat, a mezőkövesdi mozgásszervi rehabilitációs központot és az izsófalvi pszichiátriai szakkórházat. Tegnaptól ezek a megyei kórház telephelyeivé váltak.

Az immár 2800 ággyal működő gigaintézmény főigazgatója, Csiba Gábor szerint az integrációra elsősorban azért volt szükség, mert az ellátás eddigi színvonalát a belső erők egyesítése nélkül tovább már nem lehetett biztosítani. A dolgozók létszáma viszont csökkent, sokan ugyanis nyugdíjba vonulhattak.

Óhatatlanul fölmerül a kérdés, hogy az integrációnak is lehetnek hátulütői. Például az, hogy az esetleg elégedetlen beteg ezután bármerre fordul a megyében, versenytárs híján mindenütt Csiba Gáborba „ütközik”. Felvetésünkre a főigazgató azt válaszolta, az összevonással csupán párhuzamosságok szűntek meg, ellátások nem, és nem csorbul a gyógyítók szakmai szabadsága sem. Azzal pedig – tette hozzá –, hogy az intézmények közös vezetés alá kerültek, évente csaknem hatszázmillió forint takarítható meg, ami a rendszerben marad, és beszállítói számlák kiegyenlítésére is lehet költeni.

A teljes cikket a Magyar Hírlap oldalán olvashatja.

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés