hirdetés
hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.
hirdetés

Tengerentúli vizsgálatmustra

Beszámoló az ACC kongresszusáról

Az American College of Cardiology (ACC) kogresszusa (március 11–14, Atlanta) bővelkedett a tanulságos klinikai tanulmányokban. Néhány kiragadott, új klinikai adat talán érzékeltetni tudja azt a hihetetlen tudományos termést, amellyel egy ilyen méretű kongresszuson szembesül a résztvevő. Már a legfontosabb trendek követése is komoly energiát igényel.

Az OASIS 6 (Organization to Assess Strategies for Ischemic Syndrome) vizsgálat kimutatta, hogy a Xa faktor-inhibitor fondaparinux (napi 2,5 mg 8 napon át) ST-elevációval járó infarktusban a hagyományos kezeléshez képest szignifikánsan csökkenti a 30 napos mortalitást és a reinfarktust. A szignifikáns előny 3 és 6 hónappal később is megmaradt. A kedvező hatás trombolízis esetén, sőt azoknál is mutatkozott, akiknél nem sikerült reperfúziós beavatkozást végezni. Az említett kedvező befolyás primer perkután koronária intervenció (PCI) során nem volt kimutatható. A fondaparinux- csoportban kevesebb vérzéses szövődményt észleltek.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
PROF. DR. RÓNASZÉKI ALADÁR
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés