hirdetés
2024. május. 20., hétfő - Bernát, Felícia.

Tanár úr! Fogadja hálámat...

Az egészségügyiek hagyományos hálapénze a munkaszabályok változása miatt megnyitja az utat az egyetemi oktatók borravalózásához is – tűnik ki a stop.hu írásából.

A Szegedi Tudományegyetem minden karának honlapjára kikerült az a rektori utasítás, amely legalizálja az intézményben a hálapénz elfogadását. Ennek indoka, hogy a munkaügyi szabályok  változása szerint, amennyiben a munkáltató a hálapénz elfogadásának kérdésről nem nyilatkozik, az kifejezetten tiltásnak minősül. Csakhogy ezzel a rektori utasítással az eddig csak az egészségügyben nyíltan jelen lévő hálapénz átlépte az egészségügy kereteit – értékel a  stop.hu.

- Az utasítás megfogalmazása során ügyelni kellett arra is, hogy egyes munkavállalókat, vagy munkavállalók csoportjait diszkrimináció nem érheti, így az mindenkire vonatkozik - indokolt Szabó Gábor rektor, majd a STOP kérdésére, miszerint mostantól az egyetem oktatói is fogadhatnak-e el harmadik személytől díjazást, azt mondta. - Semmi kivetni valót nem látok abban, ha egy oktató hetek, sőt néha hónapok munkájával megszervez egy konferenciát, amelynek végén a résztvevők valamilyen ajándékkal köszönik meg kollégájuk munkáját - magyarázta a rektor, és megjegyezte, rektori utasítás hiányában akár egy üveg bor elfogadása is szabálytalan lenne. Teljesen más a helyzet, ha az adomány az adományozó részéről bármilyen előny (pl. jobb jegy) megszerzését célozza, az nyilván bűntett.

A stop.hu cikkében azt írja, hasonló utasítást eddig más magyarországi egyetemen még nem adtak ki.

(forrás: Stop.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink