hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

„A tiltás nem reális választási lehetőség”

A közszférában dúló korrupciót legalizálta az Orbán-kormány, amikor a kórházigazgatóknak felhatalmazást adott arra, hogy eldöntsék, a saját intézményükben engedélyezik-e az amúgy illegálissá tett hálapénz elfogadását – írja a Népszava.

A lap igyekszik számbavenni azokat az intézményeket, ahol a munkahelyi vezető már rendelkezett arról, hogy a dolgozók elfogadhatnak hálapénzt. A Népszava cikkében e mellett úgy fogalmaz:

A jelenlegi helyzetben épp a törvényalkotó az, aki eltűri a törvénysértést a paraszolvencia esetében, legalizálja a korrupciót, eltolva magától a probléma megoldását. Nem is meglepő, hogy néhány igazgató nyilvánosan nehezményezi, hogy nekik kell dönteniük a bűncselekmény-elkövetés eltűréséről. Szerintük ellenőrzés és ellenőrizhetőség hiányában a tiltás nem reális választási lehetőség, ráadásul egy főigazgatónak komolyan mérlegelnie kell azt is, hogy a bérből megélni képtelen egészségügyi dolgozók esetleg nemcsak az intézményt hagyják el, hanem még inkább el is fognak vándorolni az országból. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a paraszolvencia az egészségügyben ma olyan jövedelempótlás, amely még mindig sokakat az országban tart, így a főigazgatók kénytelen-kelletlen sorra adják ki a hálapénz-elfogadást engedélyező utasításokat.”

(forrás: Népszava)

cimkék

hirdetés

Könyveink