hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Szombattól Szász Károly a kancellár a Semmelweisen

„Aki az eke szarvára tette kezét, hátra ne tekintsen” – idézi hitvallásaként a Bibliát Szász Károly a Semmelweis Egyetem holnap munkába álló kancellárja – az intézmény honlapján.

A működés átláthatóságának, hatékonyságának és szakszerűségének további erősítését tartja egyik legfontosabb feladatának dr. Szász Károly, a Semmelweis Egyetem november 15-én hivatalba lépő kancellárja. Munkáját információgyűjtéssel és helyzetfelméréssel kezdi, az új Szervezeti és Működési Szabályzat január közepére készül el, a jogszabály hatvan naptári napot ad erre.

„Egy egyetem működésének hatékonyságát javítani, átláthatóságát növelni és a szakszerűséget biztosítani legalább akkora kihívást jelent, mint egy összetett struktúrájú vállalat gazdasági vezetőjének lenni” – jellemezte Dr. Szász Károly a kancellár tevékenységét. Az oktatás és kutatás mellett gyógyító tevékenységet is ellátó Semmelweis Egyetem esetében még összetettebb feladatot jelent a kancellári munka, éppen ezért – mint mondta – különösen örül, hogy ezen az egyetemen sikerült a posztot elnyernie.

Dr. Szász Károly a honlapnak adott interjújában úgy vélte, korábbi felsővezetői tapasztalataiból számos dolgot tud az egyetemen hasznosítani. Két időszakban összesen mintegy hét évig volt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke, valamint hitelintézetek vezetői pozícióiban is tevékenykedett. „A munka szeretete, az új lehetőségek és a minden szempontból kifizetődő megoldások keresése, a kockázatok felmérése, az üzleti hozzáállás a véremben van. Egy ilyen egyetemen, ahol ennyire összetett a struktúra, rengeteg dolog van, amit érdemes ilyen szempontokból megközelíteni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy alapértéknek tartja a jogszerűséget és szakszerűséget, amelyet magától és munkatársaitól is mindig megkövetel – olvasható a semmelweis.hu-n.  

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink