hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Százmilliókkal könnyített a bíróság a kórház helyzetén

Az elsőfokú bírósági döntés szerint a debreceni Kenézy kórháznak már nem kell újabb százmilliókat kifizetnie egy időközben meghiúsult beruházási ötletért – írja a NOL.

A per előzményé röviden idézi fel a lap: a ma már állami kézben lévő Kenézy kórház jogelődjének számító egészségügyi intézmény 2009-ben elhatározta, hogy a debreceni reptér szomszédságában zöldmezős beruházás keretében új kórházat épít. Ezzel az indokkal az intézmény 25 százalékos részesedést szerzett 600 millió forint értékben a DKI Center Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ben.

A vételárból a kórház 2011 májusában átutalt 100 millió forintot a cégnek annak ellenére, hogy az új kórház építésének előkészítése a forráshiányok miatt akkor már ingatag lábakon állt. A lap úgy tudja: a kórházban komoly belső feszültséget keltett a 100 millió forint átutalása.

Később a kórház hiába próbálta visszadni a tulajdonrészt, ugyanis egy bank időközben megvette a még kifizetetlen tartozását, s pénzt akart – ez vezetett a perhez, amelynek további részleteit a nol.hu világítja meg.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink