hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Szabálytalanul választotta a drágább szállítót az egészségbiztosító

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint szabálytalan volt az OEP 216 millió vény előállítására kiírt tendere, jogsértően érvénytelenítették az Állami Nyomda ajánlatát – írja  a Napi Gazdaság -, a másik pályázóval, a Szenzorral azonban ennek ellenére, ellátási problémákra hivatkozva már szerződést kötöttek.

Lezárult a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) azon jogorvoslati eljárása, amelyet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) nagy sajtóvisszhangot kiváltó vénybeszerzésének ügyében, az eljárásból kizárt Állami Nyomda Nyrt. (ÁNY) kérelmére indított.

Megállapították, hogy az OEP az eljárás során nem biztosított az ÁNY számára hiánypótlási lehetőséget, így nem győződött meg az ajánlata érvényességéről vagy érvénytelenségéről, ezzel megsértette a törvényt és szabálytalanul nyilvánította a nyomda ajánlatát érvénytelennek. Mivel ezzel az egészségbiztosító megsértette a közbeszerzési törvényt, a DK egymillió forint pénzbírság, valamint az ÁNY részére 720 ezer forint igazgatási-szolgáltatási díj megfizetésére kötelezte - derül ki a Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent határozatból.

A döntés azonban már nem befolyásolja a beszerzés teljesítését, mivel az OEP március 26-án szerződést kötött a másik ajánlattevő Szenzor Számítóközpont Kft.-vel, amelynek ajánlatát érvényesnek fogadták el.

A Szenzor így 216 millió receptet gyárthat és szállíthat az OEP-nek bruttó 285,3 millió forintért. Az ÁNY 268,8 millió forintos árajánlatot tett; a kiírás szerint az ajánlatok közül (ha lett volna több érvényes ajánlat) a legalacsonyabb ár alapján választottak volna nyertestolvasható a napi.hu-n.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink