hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Kitört a vényválság (FRISSÍTVE)

A közeljövőben nem tud előnyomott vényt adni a háziorvosoknak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) – írja a Magyar Nemzet

A lap érdeklődésére az egészségbiztosítónál azt közölték: közbeszerzési eljárást írtak ki a március 1-jétől történő beszerzésére, ám a vesztes fél megtámadta az eredményt. Egyelőre csak az úgynevezett biankó vények állnak rendelkezésre, amelyekből esetenként 300–1000 darabot kaphatnak a praxisok, ami csak néhány napra elegendő, ráadásul személyesen kell elmenni értük – olvasható a Magyar Nemzetben.

FRISSÍTÉS:
Az OEP hétfő délutáni, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottsága hétfői végzésében engedélyezte a nyomdai szerződés megkötését. Ennek megfelelően haladéktalanul aláírták a szerződést. A  szállító tájékoztatása alapján keddtől ismét szállítani kezdik az orvosspecifikus vényeket, a megrendelést leadó orvosok részére. Ugyanakkor az esetleges vényhiány elkerülése érdekében az OEP – szükség szerint - vállalja biankó vények sürgős eljuttatását is az orvosokhoz - közölte az egészségbiztosító.

(forrás: Magyar Nemzet)

cimkék

hirdetés

Könyveink