hirdetés
hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

Sugárterápia magántőkéből

A jövő esztendő második felétől a Közép-Dunántúlon élőknek sem kell Győrbe, Budapestre vagy Kaposvárra utazniuk, ha sugárterápiás kezelésre szorulnak. Ugyanis a tervek szerint 2006-ban, Veszprémben elkészül az első, nagyrészt magánvállalkozásban épülő sugárterápiás központ.

Mint az Onkológiai Szakmai Kollégium elnöke, Szűcs Miklós professzor a Medical Tribune-nek elmondta, éveken át komoly vita folyt az onkológusok és a sugárterápiás szakemberek között, mi legyen a prioritás: a meglévő sugárterápiás központok fejlesztése vagy újak létrehozása. Az előbbi mellett szólt, hogy jelenleg nem mindenütt van lehetőség két műszakban, modern technikával teljes körű betegellátásra – végül is ebből a megfontolásból több alkalommal is emellett állt ki az Onkológiai Szakmai Kollégium. A rendelkezésre álló költségvetési forrásokat ennek a 12 centrumnak a fejlesztésére kell tehát fordítani.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HAIMAN ÉVA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés