hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Stabil az óriástumorral műtött férfi állapota

Stabil az állapota annak a 32 éves vietnámi férfinak, akinek a lábáról múlt héten távolítottak el egy csaknem száz kilós daganatot.

Csütörtökön hajtották végre a Ho Si Minh-városbeli francia-vietnámi kórházban azt a maratoni műtétet, amelynek során egy óriási daganatot távolítottak el egy vietnámi férfi lábáról. Az operációt végző 8 fős sebészcsapat vezetője, az amerikai McKay McKinnon elégedetten nyilatkozott a műtétről – írja az [origo]  a Medical News Today hírportálra hivatkozva. Bár a specialista harminc éves pályafutása során számos óriásdaganatot távolított már el sikeresen, a vietnámi férfi esélyeit előzetesen mindössze 50 százalékra értékelte.

A férfi egy igen ritka genetikai betegségben, ún. neurofibromatózisban szenved, amely az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzásával jár. A vietnámi férfi lábán kialakult óriási daganat nem volt rákos, és a műtét legfőbb célja a daganat forrásának végleges eltávolítása volt. Az operáció azért ígérkezett különösen nehéznek, mert a gerincoszlop végétől felfelé (a hátára) és lefelé (a combjára) is átterjedt tumort átszövő erek az eltávolítás során bármikor sérülhettek volna. A férfi szervezete ráadásul eléggé le volt gyengülve, hiszen a szíve folyamatosan próbálta vérrel ellátni az óriásdaganatot is, aminek növekedése ráadásul tápanyagokat és oxigént vont el a szervezetéből.

A vietnámi férfi állapota szerencsére stabil, és az orvosok szerint jó esélye van a felépülésre.

(forrás: [origo])
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés