hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Sokba kerülnek a bezárt kóházak

Tizenkét egészségügyi ingatlan került az MNV Zrt. kezelésébe, ám sorsuk egyelőre nem ismert. A tíz bezárt ingatlan őrzése évente 200 millió forintot emészt fel írja a Napi Gazdaság.

A piaci folyamatok figyelembevételével folynak az egyeztetések az önkormányzatokkal a 2007 végén bezárt OPNI és Szabolcs utcai kórház hasznosításáról, a koncepció idén várhatóan elkészül − közölte a a lappal az MNV Zrt.

Összesen 12 egészségügyi ingatlan került az MNV Zrt. közvetlen kezelésébe, sorsuk azonban egyelőre nem ismert. Értékük az egyes ingatlanokhoz fűződő jogok és kötelezettségek végleges tisztázását követően állapítható meg. Az ingatlanok műszaki állapota sem homogén, jellemzően leromlott állapotban vannak − derül ki az MNV válaszából.

Az MNV Zrt. egyedileg vizsgálja az ingatlanok hasznosíthatóságát, így a teljes hasznosítási koncepció kizárólag a részek egységeként értelmezhető. Minden egyes ingatlan esetében figyelembe veszik a részkoncepciók kidolgozása során az esetleges feladatellátási igényeket, az ingatlanpiaci környezetet és együttműködnek, illetve egyeztetnek a területileg illetékes önkormányzatokkal is. Az MNV Zrt. fontosnak tartja a már említett részkoncepciók kidolgozása során feltárni a legnagyobb társadalmi haszonnal járó hasznosítási módokat.

A teljes cikk a Napi Gazdaság oldalán olvasható.

(forrás: Napi Gazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés