hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Megérkezett az 1,7 milliárdos támogatás a Semmelweis Egyetemre

Megérkezett május 28-án a Semmelweis Egyetemre a központi költségvetésből a  1 763 399 137 forintos konszolidációs támogatás – számolnak be az egyetem honlapján.

Az előkészítő munka során a kiemelt szállítókkal az állam állapodott meg. Ennek értelmében a Semmelweis Egyetem 23 kiemelt szállítónak összesen 1 443  438 000 forintot utalt át 2015. május 31-ig. A fennmaradó összeget (319 960 405 Ft) a kisebb szállítókkal szembeni tartozások rendezésére kell fordítania az egyetemnek, saját hatáskörben megkötött megállapodások alapján – idézik fel. 

„Az adósságrendezéssel megszabadultunk egy tehertől és tiszta lappal indulhat az egyetem, ugyanakkor nem lehet ezt az összeget arra felhasználni, hogy lazítsunk a közösen elfogadott költségvetési fegyelmen” – idézik dr. Szász Károly kancellárt. Mint fogalmazott: a jelentős állami támogatásnak köszönhetően kialakult egyensúlyi helyzetet a fegyelmezett gazdálkodás fenntartásával és a klinikum struktúrájának régóta szükséges átalakításával lehet fenntartani.  Mint megjegyezte, ez utóbbiban számít majd a Klinikai Központ közelmúltban felkért új vezetőjére – olvasható a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink