hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Megismételt rektorválasztás: mindenki nyert

Dr. Szél Ágostont választotta rektorjelöltnek az egyetem szenátusa a megismételt eljárásban, dr. Merkely Béla, aki a jelöléstől visszalépett, a Klinikai Központ elnöke lett – adja hírül az egyetem honlapja.

A szavazást a fenntartó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) felhívása alapján eltérő jogértelmezésen alapuló jogtechnikai hiba miatt kellett megismételni.

Dr. Szél Ágoston a szenátusi ülés szünetében bejelentette: a másik jelölt, Dr. Merkely Béla visszalépett a rektorjelöltségtől. Dr. Merkely Béla a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „A Semmelweis Egyetem érdekeit előtérbe helyezve úgy döntöttem, hogy visszavonom a pályázatomat és elállok a rektorjelöltségtől. Arra kértem az engem támogató szenátorokat, hogy Szél Ágoston támogassák”. Hozzátette: úgy ítélte meg, a rektori pályázatának talán legfontosabb része,  a klinikum fejlesztése szinte csorbítatlanul így is megvalósulhat. Ezzel összefüggésben Dr. Szél Ágoston felkérte arra, hogy ő legyen a Klinikai Központ elnöke, melyet el is fogadott – olvasható a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink