hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Segély is, bónusz is lehetne a gyógyszer

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) nem reprezentatív felmérése szerint az utóbbi évek gazdasági válsága a receptek kiváltásán is meglátszik írja  a Világgazdaság.

A hónap azon napjain, amikor a legtöbben fizetést, nyugdíjat vagy valamilyen szociális juttatást kapnak, jelentősen megnő a gyógyszertárak forgalma, míg hó végén jóval kevesebben vásárolnak orvosságot – mondta a lapnak Sándor Csaba, a Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnöke.

A kétségtelenül tapasztalható gyógyszerárletörés ellenére most is akadnak olyan betegségek, amelyek kezelése sokak számára megfizethetetlen. Egy komolyabb megfázás, influenza esetén például hiába kapja a beteg támogatással az antibiotikumot, a mellé probiotikum, vitaminkészítmény is kellene, márpedig így együtt 6–8 ezer forintba is kerülhet egy kúra.

Ezért az MGYK már tavaly felvetette, hogy a szociális Erzsébet-utalvánnyal, valamint a SZÉP-kártyával is lehessen patikaszereket vásárolni. Mint ismeretes, 2012 novemberétől az arra rászoruló családok Erzsébet-utalványban kapják a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez kapcsolódó támogatást. Az utalványon jelenleg készételt, ruhát és tanszert vehetnek – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink