hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Rétvári szerint a háziorvostan szakképzés a harmadik legnépszerűbb

Az elmúlt években a belgyógyászat, a csecsemő- és gyermekgyógyászat után a háziorvostan szakképzés volt a legnépszerűbb, írja az Mfor.

Vadai Ágnes, a DK politikusa azt kérdezte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy a kormány szerint mikor omlik össze teljesen a háziorvosi rendszer az orvos-utánpótlás elmaradása miatt?

A képviselőnőnek Rétvári Bence fogalmazta meg írásban a választ, aki mindjárt az elején a KSH adataira hivatkozva azt mondja, hogy 2010-ről 2021-re többezer orvossal több volt az országban. (Bár nem tudjuk meg, hogy ebből hány orvos választotta a háziorvosi praxist).

Ezek után az államtitkár felsorolja, hogy a kormány az utóbbi tíz évben mi mindent tett meg, hogy vonzóvá tegye a háziorvosi pályát.

Az államtitkár szerint az elmúlt években a legnépszerűbb szakképesítések a belgyógyászat, a csecsemő- és gyermekgyógyászat után a háziorvostan szakképzés volt.

Mint írja, orvosi alapellátásra 2023-ban 373 milliárd forint áll a kormány rendelkezésére,  és 2023-ban a háziorvosi praxisok bevétele elérte a 3 087 800 forintot – írja az Mfor.

(forrás: Mfor)
hirdetés

Könyveink