hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Rehabilitációs fejlesztésre pályázik a kazincbarcikai kórház

Az észak-borsodi kazincbarcikai kórház is csatlakozott ahhoz a konzorciumhoz, amely egy nagyszabású egészségügyi rehabilitációs fejlesztésre pályázik.

Eredményes pályázat esetén a városban javulhat a pszichiátriai és a kardiológiai kezelés, utógondozás - közölte a helyi önkormányzat szóvivője.

Göndör Judit kifejtette: az észak-magyarországi régió kórházai közösen kívánnak részt venni az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázaton, amelyen rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére lehet támogatást igényelni. A pályázat célja, hogy javítsa a betegek hozzáférését a rehabilitációs szolgáltatásokhoz, emelje azok színvonalát, és vonzóbbá tegye igénybevételét – tette hozzá.

A pályázati kiírás értelmében a támogatásból egyaránt fejleszthető az infrastruktúra és a műszerezettség. Az Észak-Magyarországi Fejlesztési Ügynökség várhatóan 4,4 milliárd forintot oszt szét a pályázók között, konzorciumi tagonként minimum 20 milliós támogatásra számíthatnak a nyertes pályázók.

A szóvivő elmondta, hogy a Debreceni Egyetem által működtetett kazincbarcikai kórház több modulos szakmai tervet készített a pályázatra, az intézmény maximum 150 millió forintos támogatásra számíthat.

A pályázaton való részvételhez a tulajdonos önkormányzat legutóbbi testületi ülésén hozzájárulását adta, az ötszázalékos önrészt a kórház saját költségvetéséből biztosítja. Ha sikeres lesz a konzorcium a pályázaton, akkor Kazincbarcikán javulhat a pszichiátriai és kardiológiai rehabilitáció, továbbá hospice ellátást is megvalósítanak – mondta az önkormányzat szóvivője.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink