hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Rácz Jenő a párbeszéd híve - Reform helyett reformértékű változások

Az egészségügyet nem tudom egyedül meggyógyítani - mondta még parlamenti egészségügyi bizottsági meghallgatásán Rácz Jenő. A nemrégiben kinevezett egészségügyi miniszter ars poeticáját is a nyilvánosság elé tárta, amely Martin Luther King híres mondata:

"Van egy álmom."

Rácz Jenőé az, hogy az ágazat szereplői rájönnek, az egészségügy szentebb dolog annál, mintsem hogy egyéni karriervágy, politikai ellenzékiség okán valakik feláldozzák. - Amikor arról beszélünk, hogy az egészségügyben különböző érdekek és értékek ütköznek, akkor nélkülözhetetlen a párbeszéd. Igen ám, de az csak akkor ér valamit, ha annak megállapodás a vége - mondta, jelezve: ő a megegyezés híve. Nem is akármilyené: -jogos igény, hogy a párbeszédeket minimálisan 10 esztendőnyi megállapodásokkal hitelesítsük-. E tíz évre szóló ígéretek közül már hallhattuk az orvosok bérével kapcsolatosat. A sztrájkot szervező EDDSZ-szel megkezdett tárgyalásokon hangzott el: -a cél az, hogy az egészségügyben dolgozók bére 2014-re közelítsen az európai uniós átlaghoz-. Persze nem a legfejlettebb országokban dolgozókéhoz, hanem az unióhoz májusban csatlakozott tíz ország ágazati jövedelempozíciójához.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés