hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Parlament: jobbikos bírálat az egészségügyi költségvetésnek

Gyenes Géza jobbikos képviselő a 2012-re tervezett egészségügyi költségvetést bírálta kedden reggel a Parlamentben a napirend előtti felszólalások témái között. Szerinte a működésre sem biztosítanak elegendő forrást az ágazatnak.










Gyenes Géza szerint a javaslat alapján nem látszik a lehetősége a közbizalom helyreállításának, amely nélkül nincs gyógyulás és beláthatatlan következményekkel járhat, ha a szakorvosi középgeneráció elhagyja az országot. Nem derült ki, mit tekint az egészségügyi ellátórendszer célállapotának a kormány, nincs fedezet a humánerőhiány orvoslására, nincs garantálva, hogy a tervezett pluszbevételeket az egészségügyben dolgozók bérfejlesztésre fordítják – értékelte, hozzátéve: emberek veszíthetik el egészségüket, halhatnak meg szükségtelenül a büdzséjavaslat alapján.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára a prioritások között említette, hogy egyensúlyba kerüljön az Egészségbiztosítási Alap. Jelezte, hogy gyógyító-megelőző ellátásokra 55 milliárd forinttal többet szán a kabinet, mint ami az idei évi eredeti előirányzat volt, a baleseti adó, a népegészségügyi termékadó emeli a bevételeket. A kormány biztosítja az egészségügyi ellátórendszer stabilizálását, és kiemelt céljának tekinti a lakosság egészségügyi állapotának javítását, a szabadidő- és a diáksport támogatását, a létesítmény-fejlesztést  – mondta.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink