hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Papír-írószerként postázta a hamis gyógyszereket

Összesen 18 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte az amerikai bíróság azt a férfit, aki az Egyesült Államokban és Európában terjesztett hamis gyógyszereket. A hamisítványokat papír-írószer tárolók megjelöléssel postázta.

Kaliforniába, Texasba és európai címekre is postázott hamis potencianövelő szereket a közelmúltban elítélt férfi. A kínai származású, új-zélandi állampolgár ügyében 2006 óta zajlott a nyomozás, miután az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) elfogott egy hamis tablettákat tartalmazó csomagot.

Az ügyben 2007-ben emeltek vádat a férfi ellen. Mivel a férfi azóta Kínában tartózkodott, ahol orvosként dolgozott, a hatóságok csak ez év márciusában tudták őrizetbe venni, amikor a gyanúsított Hongkongból San Franciscóba utazott.

Az új-zélandi Stuff portál beszámolója szerint a nyomozás során összesen 20 ezer hamis tablettát foglaltak le a hatóságok. Az elítélt a potenciálisan veszélyes pirulákat postai úton küldte a megrendelőknek. A csomagok a feladó jelölése szerint tolltartó dobozokat, valamint műanyag írószertárolókat tartalmaztak, írja a hamisgyogyszer.hu.

(forrás: HENT)
hirdetés

Könyveink