hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Őszig vizsgálódik az egészségpénztár

Várhatóan októberben zárul az az ellenőrzés, amelynek során az onkológiai készítmények kórházi felhasználását vizsgálja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

Egyelőre elegendő mennyiség áll a kórházak rendelkezésére az idei évre beszerzett, úgynevezett tételes elszámolású gyógyszerekből, az OEP ugyanakkor intézkedett a közbeszerzési eljárás elindításáról. Olyan orvosságokról van szó, amelyeket a betegek a kórházban, térítés nélkül kapnak meg.

A Magyar Hírlap szerint előre nem tervezhető módon megemelkedett a felhasználás egyes ilyen gyógyszerekből. A kórházak által küldött teljesítményadatok, valamint a szakma jelzései alapján egyértelművé vált, további mennyiség beszerzésére van szükség. Amíg az eljárás eredményesen le nem zárul, a folyamatos betegellátás a gyógyszerek intézmények közötti átcsoportosításával biztosítható. Jelenleg egyébként országos orvosszakmai ellenőrzés folyik a tételes elszámolású onkológiai készítményekkel kapcsolatosan.

A helyszíni szemlék során csaknem hatezer, 2010-ben és 2011-ben kezelt beteg orvosi dokumentációját nézik át harminc intézetben. Több mint kilencmilliárd forint felhasználását vizsgálják, s az ellenőrzés várhatóan októberig tart – közli a lap.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink