hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Nézzék, hogy' látnak!

A Novartis egy új interaktív Facebook-alkalmazással és betegcsoportok szervezésével erősíti a retinabetegségekkel kapcsolatos tudatosságot – írja a PharmaOnline.

A „Retina App”  realista módon mutatja be használójának, hogy a retinabetegségek miként rontják a látást, illetve a látásvesztés hogyan befolyásolja a beteg mindennapi életét. Az alkalmazással együtt olyan speciális csoportokat is létrehoznak a közösségi oldalakon, melyek támogatást nyújtanak a gyengén látó szembetegeknek, illetve fórumot teremtenek számukra arra, hogy hallassák hangjukat és közösséget alkossanak.

Ez a kampány válasz az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020 Vision Report című dokumentumára, mely szerint megfelelő kezeléssel a teljes látásvesztéssel járó állapotok csaknem 80 százaléka megelőzhető.

A retinabetegségek közé tartozik többek között az időskormi macula-degeneráció (AMD, age-related macular degeneration) nedves formája, a diabéteszes macula-oedema (DME), a vena retina elzáródása (RVO, retinal vein occlusion)és a patológiás myopia miatti choroidea-neovaszkularizáció (myopiás CNV) – emlékeztetnek a pharmaonline.hu-n.

(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés