hirdetés
2021. április. 15., csütörtök - Anasztázia, Tas.
hirdetés

Névrokonság vezethette tévútra a rendőröket

Névrokonság miatt nem a megfelelő embert hallgatta ki a rendőrség az Uzsoki kórházban zajló nyomozás során – tudta meg az [origo] az érintettől. A rendőrök azt a Márkus Attilát szerették volna kikérdezni, aki néhány hónapja cikket írt arról, hogy egy kórházban morfintúladagolással siettetik a végstádiumban lévő rákos betegek halálát.

hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy ismeretlen tettessel szemben indult nyomozás emberölés gyanúja miatt a kórházban, gyanúsított egyelőre nincs.  A Magyar Hírlap úgy tudja, a BRFK morfintúladagolásban elhunyt betegek ügyében vizsgálódik. Ehhez nagyon hasonló eseteket ír le Szándékos morfintúladagolás Magyarországon című, néhány hónapja a LAM-ban megjelent cikkében egy orvos, Márkus Attila is.

Márkus csak későbbre ígér tájékoztatást az ügyről. Eközben a rendőrség kihallgatására behívott, egy a szerzővel névrokonságban álló másik orvost.

"Két és fél órát faggattak, mielőtt közölték, hogy elmehetek" – mondta az [origo]-nak Márkus Attila, akit állítása szerint kihallgattak, bár a cikket nem ő írta. Szerinte azért keverhették össze a cikk szerzőjével, mert mindketten orvosok, de az ő neve gyakrabban előfordul az interneten.

(forrás: [origo])
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink