hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Népegészségügyi tervek

A dohányzás visszaszorítása, az egészséges táplálkozás és a testmozgás népszerűsítése, a népegészségügyi szűrővizsgálatok, a magas vérnyomás és cukorbetegség gondozása, illetve az AIDS-, az alkohol- és a drogprevenció a népegészségügyi program ez évi prioritásai. A részletes tervekről, valamint arról, mit sikerült eddig megvalósítani a még az Orbán-kormány idején elfogadott, ám a jelenlegi kabinet által is támogatott, így talán valóban ciklusokon átívelő Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjából, a sajtó az Országgyűléssel egy időben kapott tájékoztatást.

A dohányzásellenes harc középpontjába a kormány az idén a leszoktatás intézményrendszerének kialakítását és az ifjúsági programokat helyezi. Az alkohol- és drogprevenció terén az alapellátás ez irányú fejlesztése és a betegek korai kezelésbe vétele a fő cél. Az AIDS-megelőzés érdekében támogatják az anonim HIV-szűrésre, a felvilágosításra, a célcsoportok szűrővizsgálatára irányuló programokat. A tervek megvalósításánál összesen 16 milliárd forinttal számol a szaktárca, ebből a pénzből azonban csak 1,5 milliárddal rendelkezik, az összeg nagyobbik részét elvileg más minisztériumok, illetve az uniós pályázatokból tervezett bevételek biztosítják.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Földessy Zsófia
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés