hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Nem váltják le a megbízott kórházvezetőt Nagykanizsán

Nem váltják le a Kanizsai Dorottya Kórház megbízott főigazgatóját: a kórházvezető menesztésére, valamint a CT közbeszerzési eljárásának felfüggesztésére összehívott hétfői rendkívüli közgyűlésen a 26 fős testületből mindössze tizenkét képviselő szavazta meg a két napirend tárgyalását.

Marton István, Nagykanizsa Fidesz többséggel megválasztott polgármestere az MTI kérdésére elmondta, hogy a rendkívüli közgyűlés összehívására azért volt szükség, mert kilenc képviselő - a képviselők több mint egynegyede - kezdeményezte a kórház nemrégiben kinevezett főigazgatójának menesztésére és a CT közbeszerzési eljárás felfüggesztésére vonatkozó ügyek megvitatását. A napirend tárgyalásához viszont minősített többségre lett volna szükség, de ezt a jelenlévő képviselőknek kevesebb, mint a fele szavazta csak meg.
Az intézményt két éven át irányító Kovács József közalkalmazotti jogviszonyát "nem megfelelő munkavégzés" miatt december közepén azonnali hatállyal megszüntették. A közgyűlés - a pályázati eljárás lefolytatásáig és az új főigazgató kinevezéséig - Bicsák Ágnes orvosigazgatót bízta meg a nagykanizsai kórház irányításával.
A főigazgató leváltása után több szocialista és a Fidesz-frakcióból októberben távozott két városatya is kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, amelynek napirendjén a kórház megbízott igazgatójának menesztése és az új CT-berendezésre kiírt közbeszerzési eljárás felfüggesztése szerepelt.
A főigazgató leváltását indítványozó képviselő, Bárdosi Gábor (MSZP) korábban az MTI-nek azt mondta: a kórház főorvosait tömörítő szakmai vezető testület kérte a város polgármesterétől, hogy távolítsák el Bicsak Ágnest a vezetői posztról.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink