hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Nem lesz vita a parlamentben az életvégi döntésekről

Hiába szólalt fel személyesen Karsai Dániel az igazságügyi bizottság keddi ülésén, nem lesz vita a parlamentben az életvégi döntésekről, közli az RTL.

A kormánypárti képviselők leszavazták a Párbeszéd társelnökének törvénymódosító javaslatát. Szabó Tímea azt szerette volna elérni, hogy ne legyen büntethető az, aki segítséget nyújt egy gyógyíthatatlan beteg életének befejezéséhez. Karsai Dániel azt mondta, nem lepődött meg a szavazás eredményén, írja az írja az RTL.hu

Szabó Tímea (Párbeszéd) képviselő  szerint diszkriminatív, hogy a jelenlegi szabályok szerint csak a gyógykezelés megtagadására van lehetőség:

„Miért van az, hogy az egyik gyógyíthatatlan betegséggel szenvedő embernek van joga eldönteni, hogy véget vet a szenvedésének, egy másiknak, például Karsai Dániel ALS-betegnek pedig nincsen lehetősége a magyar jogszabályok szerint eldönteni azt, hogy hogyan dönt az életvégi kérdésekben.”

Karsai Dániel először alkotmányjogászként véleményezte a törvényjavaslatot:

Az emberi méltóság sérthetetlen alapjog – szögezte le. Szerinte ha neki és gyógyíthatatlan beteg sorstársainak volna lehetőségük méltósággal dönteni az életük végéről, akkor nem sérülne az alaptörvény. – Tegnap este sem voltam benne biztos, hogy ma el tudok ide jönni – mondta.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink