2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Miskolcra mehetnek gyakorolni a debreceni orvostanhallgatók

Hétfőn három évre szóló együttműködési megállapodást ír alá a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház.

Ez alapján az orvostanhallgatók a nyári szakmai és évközi gyakorlataikat, a gyógyszerészhallgatók az államvizsga gyakorlatukat a Kórházban tölthetik, ahol az intézmény szakemberei irányítják, segítik a tevékenységüket, szoros munkakapcsolatban a DE OEC vezető oktatóival. A DE OEC figyelemmel kíséri a Kórház betegellátási és tudományos tevékenységét is, vállalja a Kórház fiatal orvosainak PhD képzését, közös pályázatokkal, projektekkel, könyvtár, távoktatás, szoftver, informatikai rendszerek rendelkezésre bocsátásával segíti az eredményes együttműködést.

Továbbképző intézet is lesz

A Kórház részt vesz az orvos, gyógyszerész, fogorvos graduális egyetemi gyakorlati képzésben, a későbbiekben az angol nyelvű képzésben, valamint a szakorvos, szak-fogorvos, szakgyógyszerész posztgraduális képzésben. A DE OEC a gyakorlatukat töltő hallgatók után költség hozzájárulást fizet. Az együttműködési megállapodás rögzíti, hogy a B.-A.-Z. Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központja a továbbiakban a DE OEC Gyermekegészségügyi Továbbképző Intézeteként is működik, feladata a graduális és posztgraduális képzésbe való bekapcsolódás, melyet a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézete irányít és koordinál.

Nemzetközi színvonalú szakemberképzés

Az együttműködési megállapodás lehetővé teszi, hogy intézményeink a regionalitás és a kölcsönös előnyök elvének figyelembe vételével, szorosan ellenőrzött szakmai protokollok mentén, akkreditált keretek között biztosíthassák a nemzetközi színvonalnak megfelelő szakember-képzést, továbbképzést és utánpótlást, ugyanakkor a szakterületen versenyképes szakmai és tudományos együttműködést is folytathassanak – tájékoztatott dr. Paragh György egyetemi tanár, centrumelnök.

A közös projektek, pályázatok révén elnyerhető források hozzájárulnak a kiegyensúlyozott betegellátás érdekében a folyamatos fejlődéshez, fejlesztésekhez, a DE OEC és a Kórház munkahely-teremtő és munkaerő-megtartó potenciáljához - hangsúlyozta dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos.

A megállapodási szerződés hároméves időtartamra szól, mely az eredményes akkreditációs eljárás után újabb hároméves időtartamra többször meghosszabbítható.

(forrás: Cívishír)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés