hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Milyen eredményt hozott az árrés korrekciója?

A gyógyszertárak átgondolhatják rendelésállományuk megosztását az adott területen szóba jöhető nagykereskedők között – derül ki a Magyar Gyógyszerészi Kamara honlapján közölt elemzésből.

A társadalombiztosítási támogatással rendelhető gyógyszerek kereskedelmi árréséről szóló 5/2007 (I. 24.) EüM. rendelet 2012. augusztus 1-jei módosítását megelőzően, illetve azt követően a gyógyszer-nagykereskedelmi szektor három főszereplője Hungaropharma Zrt., Phoenix Pharma Zrt., Teva Magyarország Zrt.) sorra felmondták az addigi kedvezményes rendszerüket és új standard és egyedi kedvezményrendszert ajánlottak a gyógyszertáraknak.

Az elmúlt másfél hónap alatt kialakulni látszik az új nagykereskedelmi feltétel- és kedvezményrendszer, amelyet összehasonlítva mutatnak be a Magyar Gyógyszerészi Kamara honlapján. Az új feltételeket ajánló nagykereskedők első lendületből az átcsoportosítás összegét teljes egészében az engedmények csökkentésével kívánták ellentételezni, majd látva a gyógyszertárak reakcióit, kissé változtattak ajánlataikon.

Mindezek mérlegelése után a gyógyszertárak átgondolhatják a saját rendelésállományuk megosztását az adott területen szóba jöhető nagykereskedők között. Az eredmény patikánként más-más, összességében azonban pozitív a gyógyszertárakra nézve.

Az elemzés az MGYK oldalán

hirdetés

Könyveink