hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Mi lesz az egri kórházban?

Csaknem ezer kórházi dolgozó kapott meg elmaradt cafeteriajuttatásából hat hónapra járó összeget a mostani szeptemberi fizetéssel az egri Markhot Ferenc Kórházban, írja a Heves Megyei Hírlap alapján a Weborvos.

Ezzel a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ teljesítette a június elején aláírt részmegállapodást, ám az ügy még nem zárult le. Újabb egyeztetés várható, s ha az nem hoz eredményt, akkor újabb pereskedés is elképzelhető a szakszervezet képviselőinek álláspontja szerint, írja a lap.

A nyár eleji részmegállapodás alapján a megindult pereket szeptember 10-ig szüneteltették, cserébe a fenntartó azt vállalta, hogy az elmaradt juttatás egy részét, hat havi cafeteriát kifizet a dolgozóknak. Ez megtörtént, de ahogy Székely Tamás, a MASZSZ alelnöke a Hírlapnak elmondta: ők viszik tovább az ügyet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy most időpontra, a további kifizetésekről szóló egyeztetés megkezdésére várnak.

– Ha nem folytatódik az egyeztetés, akkor újra aktívvá tesszük a pereket, hiszen a kórházi dolgozóknak járó pénz nagyobbik részét – két évnyi cafeteriát – még nem fizette ki a kórház – fogalmazott Székely Tamás.

 

hirdetés

Könyveink