hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

Mi járhat most a háziorvosok fejében?

A nepszava.hu információi szerint a háziorvosok külön tiltakozóakcióra készülnek, miután az eddig napvilágra került információk szerint a most folyó ágazati béralkuban nekik semmi sem jutna.

A múlt héten kiszivárgott – írja  a lap  –, hogy az egészségügyi államtitkár ajánlata szerint fele-fele arányban részesülnének a 30 milliárd forintos béremelési keretből a kórházakban és szakrendelőkben foglalkoztatott szakdolgozók és az orvosok. Az érintett orvosoknak fejenként 34 ezer forint jutna, a szakdolgozóknak pedig még ennyi sem.

Annyi biztos, az alkuból kimaradnak a felnőtt- és gyermekorvosi és a fogászati alapellátásban dolgozók, ami mintegy 12 ezer orvost és legalább 20-25 ezer szakdolgozót érint hátrányosan. Az Orbán-kormány korábban éppen az alapellátás megerősítését tűzte ki célul, csakhogy az idei költségvetés nagy vesztesei a háziorvosok, miközben az egészségügyi ellátórendszer átalakításából eredő pluszterheket - a kórházi osztályok bezárását, a paciensek járóbeteg-ellátás felé terelését - az alapellátásnak kell viselnie – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)

cimkék

hirdetés

Könyveink