hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

57 helyett 34 ezer?

Dühösek és szervezkednek a háziorvosok

Még folynak az egyeztetések az egészségügyben tervezett béremelésről, de a kamara azt támogatná, hogy mindenki részesüljön belőle, mert itthon van szükség az orvosokra.

Differenciált béremelés jöhet az egészségügyben, a tervek szerint a kórházakban, szakrendeléseken dolgozó orvosok, nővérek, asszisztensek részesülnének ebből, de a háziorvosok nem.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az m1 Ma reggel című műsorában azt mondta: sokan nem értenek egyet ezzel a tervvel. Hangsúlyozta: a MOK elnökeként minden orvosért egyformán kell küzdenie, az alapellátásban dolgozók mellett a körülbelül tizenhétezres szakdolgozói réteg sem részesülne a béremelésből, és nem ötvenhétezer forintról van szó. Mint mondta: a sajtó egy tárgyalási folyamat közepén kapta fel ezt a számot, pedig még nincsenek fix adatok. Az összeg 57 ezer helyett 34 ezer. A korábbi követeléseink arról szóltak, hogy a kezdő orvos nettó 200, a kezdő szakorvos pedig nettó 300 ezer forintot kapjon, ettől még mindig nagyon távol állunk.

"A követelés abból fakadt, hogy megállíthassuk az orvosok elvándorlását. Az új hírek hallatán az alapellátók elkezdtek szervezkedni és nagyon dühösek. A Rezidensszövetség, és a MOSZ véleménye is az, hogy nincs lezárva az egyeztetési folyamat, nem kaptunk végleges válaszokat és nem kedvezőek a számok. Elfogadhatatlan, hogy megkülönböztessék az orvosokat" – jelentette ki a MOK elnöke.

(forrás: hirado.hu)
hirdetés

Könyveink