hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Mi a teendő a fokozott felügyelet alá vont gyógyszerekkel?

Az Epinfó hírlevél legfrissebb számában a fekete háromszöggel jelzett fokozott felügyelet alatt álló gyógyszerekre hívja fel az orvosok figyelmét az Országos Epidemiológiai Központ.

Kapcsolódó cikkek

Az immun-biológiai készítményeket is érintheti a fokozott felügyelet, így a feltételezett  mellékhatások bejelentése és kivizsgálása - emlékeztetnek. Magyarországon  minden érintettől (oltott, hozzátartozó, oltó-, észlelő orvos, gyógyszerész, nővér, egyéb egészségügyi dolgozó)  várják a feltételezett  mellékhatások bejelentését az OEK (oek.hu) vagy VACSATC - Oltásbiztonság (oltasbiztonsag.hu) honlapokon megtalálható oltást követő  nemkívánatos események (OKNE) bejelentő lapon vagy az GYEMSZI - OGYI  (ogyi.hu) bejelentő felületén.

A fekete háromszög (▼) szimbólum egységesen, minden EU tagállamban  alkalmazásra kerül a fokozott felügyelet alatt álló gyógyszerkészítmények azonosítására. A szimbólum a gyógyszerkészítmények  külső csomagolásán és címkeszövegén nem lesz feltüntetve. A gyógyszerhatóságok által fokozott felügyelet alatt álló gyógyszer - készítményekre vonatkozó legfrissebb lista az  Európai Gyógyszerügynökség , illetve a  GYEMSZI - OGYI honlapjáról tölthető le, ahol további részletes információ is található.  (Az Epinfó hírlevél 36. száma itt tölthető le.)

(forrás: OEK)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés