hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

MI által támogatott, személyre szabott onkológiai megoldások

A GE HealthCare bemutatta be a Revolution RT-t1, új innovatív hardver- és szoftvermegoldásokkal rendelkező sugárterápiás komputertomográfiai (CT) megoldását , amely elősegíti a diagnosztikai kép pontosságát, miközben egyszerűsíti a szimulációs munkafolyamatot, annak érdekében, hogy személyre szabottabbá és zökkenőmentesebbé tegye az onkológiai betegutat az orvosok és a betegek számára. Az új Revolution RT-t az Európai Rádióterápiás és Onkológiai Társaság (ESTRO) 2024-es glasgow-i kongresszusán mutatták be, illetve debütált az Intelligens Sugárterápia (Intelligent Radiation Therapy -iRT) platform frissített és mesterséges intelligenciával (AI) továbbfejlesztett változata is, amely tartalmazza a Spectronic mágneses rezonancia képalkotás (MRI) tervező felületét is. Ezenkívül a vállalat bemutatta az újonnan felvásárolt MIM Software portfólióját, valamint a GE HealthCare egyéb kulcsfontosságú újításait is.

Az onkológiai ellátás egyik legnagyobb kihívása a betegség összetettsége – mind a daganatos betegségek számos típusaiban, mind az egyes betegeknél2 eltérő megjelenési formáit tekintve –, amely megköveteli a diagnózis és a kezelés gondos és személyre szabott megközelítését. Ezen túlmenően a kezeléshez gyakran több tudományterület  és a test bizonyos szerveivel és rendszereivel kapcsolatos szakértői ismeret szükséges, ami a diagnózis és az időben történő kezelés késlekedéséhez3 vezethet.  A British Medical Journal (BMJ) által publikált kutatások szerint a halálozási kockázat minden késedelmes diagnózis esetén 6-13%-kal nő minden hónapban, ezért rendkívül fontos a komplex onkológiai ellátás ésszerűsítése és a diagnózistól a kezelésig eltelt idő csökkentése, ami végeredményben a betegek jobb kezelési eredményeihez vezet.

„A GE HealthCare elkötelezett amellett, hogy a mesterséges intelligencia által vezérelt technológiák segítségével továbbfejlessze az onkológiai kezelések határait, amelyek átalakítják és optimalizálják az ellátási folyamatot” – mondta dr. Taha Kass-Hout, a GE HealthCare technológiai és tudományos igazgatója. „Az ESTRO idei bemutatója olyan újításokat emel ki, amelyek lehetővé teszik az egészségügyi dolgozók számára, hogy fokozott pontossággal vizsgálják meg a páciens anatómiáját, elősegítve a tumor pontos detektálását, miközben a közeli egészséges szövetek védelmére is ügyelnek. Ezeket a képességeket rendszereinkbe integrálva precíz, összekapcsoltabb és hatékonyabb ellátási környezetet hozunk létre, amely felgyorsítja a személyre szabott ellátás biztosítását, azzal a céllal, hogy a betegek a lehető leghatékonyabb kezelését tegye lehetővé. Ez az átfogó megközelítés világszerte segíti az orvosok abban, hogy pontosan és hatékonyan kezeljék a legnagyobb kihívást jelentő betegségeket.”

A GE HealthCare új sugárterápiás megoldásait és a nemrégiben felvásárolt MIM Software portfólióját úgy tervezték, hogy az onkológiai betegutat a szolgáltatók és pácienseik igényei szerint alakítsák át a daganatos megbetegedések kezeléséhez.

A Revolution RT bevezetése

A GE HealthCare az új Revolution RT készülékét széles nyílással rendelkező CT-platformmal és nagy teljesítményű sugárterápiás szimulációs, diagnosztikai és beavatkozási lehetőségekkel tervezte, hogy betegek széles körét tudja ellátni, és zökkenőmentes ellátást biztosítson. A Revolution RT magában foglalja a precíziós sugárterápiás szimulációt, amely pontosabb képalkotást tesz lehetővé, miközben javítja a munkafolyamatot és a hatékonyságot, valamint mély tanulási technológiát alkalmaz annak érdekében, hogy a páciensről minél pontosabb diagnosztikai kép készüljön.

Frissített Intelligens Sugárterápia (iRT)

Az ESTRO 2024 kiállításon a GE HealthCare az újonnan frissített iRT platformot is bemutatta, amelyet eredetileg az ESTRO 2023-on lepleztek le. Ez az innovatív megoldás nagyobb interoperabilitást, összekapcsolhatóságot és hatékonyságot tesz lehetővé a sugárterápiás ellátás egész területén, és olyan kulcsfontosságú funkciókat tartalmaz, mint pl. az integrált munkafolyamat, amely összekapcsolja a különböző alkalmazásokat egy egyetlen intuitív felületen; interoperabilitás; zökkenőmentes adatátvitel és feladatautomatizálás; valamint a GE HealthCare és a harmadik felek sugárterápiás alakalmazásainak katalógusa.

Számos frissítést mutattak be az iRT platformhoz, amelyek kiemelik a gyártósemleges ökoszisztémát:

• MR Direct (Spectronic Medical): a Spectronic Medical alkalmazása, amelyet a frissített iRT-be integráltak és a mesterséges intelligencia segítségével konvertálja az MR-szimulációs képeket egyenértékű CT-képpé, amely felhasználható rádióterápiás dózis kiszámításához.

• Simplified Planning (MIM): hatékonyabb  interoperabilitás automatizált kontextusindítással a kezelés előtti tervezési lépések egyszerűsítése érdekében, beleértve a diagnosztikai képek megtekintését, a szegmentálást és a fúziót.

• InstaPlan (RaySearch): a kezelési terv elkészítésének újszerű megközelítését teszi lehetővé, miközben a páciens még a szimulációs asztalon van. Ez egyben egy paradigmaváltást jelent, amely potenciálisan csökkentheti a szimuláció és az első sugárdózis közötti időt. A GE HealthCare és a RaySearch együttműködése további innovációt hoz a szimulációs és kezeléstervezési munkafolyamatok terén, hogy támogassa a foton-, elektron-, részecske- és brachy-terápiák fejlődését.

• Personalization: Az iRT újonnan továbbfejlesztett verziója úgy frissült, hogy lehetővé teszi a felhasználó által aktiválható személyre szabást, elemzést és értesítési modulokat.

Továbbfejlesztett mesterséges intelligencia és digitális megoldások a személyre szabottabb onkológiai sugárterápia érdekében

A GE HealthCare a közelmúltban jelentette be a MIM Software felvásárlásának lezárását, valamint a képalkotási analitika és a digitális munkafolyamat megoldások felvételét a vállalat portfóliójába. A MIM Software klinikai eszközei – a GE HealthCare képalkotó megoldásaival párosítva – nagyobb rugalmasságot, automatizálást és hatékonyságot biztosítanak az egészségügyi szolgáltatók számára. Ez magában foglalja a MIM Software sugárterápiás onkológiai portfólióját, amelynek célja, hogy a klinikusok számára olyan kiegészítő interoperábilis megoldásokat biztosítson, amelyek elősegítik a komplex tervezés egyszerűsítését és a gyorsabb kezelés igénybevételét.

Ezenkívül a MIM felvásárlás lehetővé tette a GE HealthCare számára kapcsolatának kibővítését az Elektával, a precíziós sugárterápia egyik vezető vállalatával. A GE HealthCare MIM szoftverportfóliója továbbfejleszti az Elekta innovatív kezeléstervező szoftverét, amely a precíziós dózisszámítás révén segíti a sugárterápiás kezelés lebonyolítását. Az együttműködés várhatóan épít a MIM Software és az Elekta regionális piacokon meglévő erősségeire, hogy világszerte elérhetővé tegye a megoldásokat.

Ez a hír kiegészíti a GE HealthCare és az Elekta globális együttműködési megállapodását és hozzájárul ahhoz, hogy átfogó kínálatot nyújtsanak a kórházaknak a képalkotás és a sugárkezelést igénylő daganatos betegek kezelésében.

Ha többet szeretne megtudni a GE HealthCare onkológiai ellátáson belüli legújabb innovációiról, kérjük, látogasson el az ESTRO 2024 Congress #220-as standjára Glasgow-ban május 3. és 7. között, vagy látogassa meg a weboldalt itt.

Forrás: gehealthcare.com
Forrás: gehealthcare.com

 

1 Ez a termék nem rendelkezik CE-jelöléssel, és nem hozható forgalomba vagy helyezhető üzembe mindaddig, amíg a CE-jelölésnek nem felel meg. Ez a termék nem rendelkezik FDA-engedéllyel.

2American Association for Cancer Research. Complexities of Cancer Explained for Patient Benefit. Elérhető itt. Február 2023.

3T. P. Hanna, W. D. King, S. Thibodeau, M. Jalink, G. A. Paulin, E. Harvey-Jones, D. E. O’Sullivan, C. M. Booth, R. Sullivan, A. Aggarwal. Mortality due to cancer treatment delay: systematic review and meta-analysis. The BMJ. DOI: 10.1136/bmj.m4087

4CT Sub Segment Dashboard based on COCIR, Ispos, EMA, JP-KPI sources.

(forrás: GE HealthCare)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!