hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Mi a leggyakoribb sportsérülés?

Az olimpiai játékok idején a sporté lesz a főszerep a világon. A versenysportolókon kívül is egyre többeknek fontos az egészséges életmód és a rendszeres mozgás, ám a sportsérülések veszélyeivel sokan nincsenek tisztában.

Egy nemrég publikált amerikai tanulmány szerint az extrém sportok mellett számos olyan, az Olimpia programján is szereplő sportot űznek versenyszerűen és tömegsport jelleggel egyaránt a világban, melyek komoly veszélyeket jelenthetnek. A kosárlabda, a kerékpársport különösen, de meglepő módon a röplabda vagy a tenisz is jelentős sérülésveszélyekkel járhat. A felmérés alapján sportolás közben leginkább fej, boka és ujjsérülésektől tarthatunk.

Egy nemrég publikált felmérés szerint több olimpiai sportág esetében minden 100 ember közül általában 1-2 ember komolyabb balesetet is szenved – amennyiben legalább egy évig űzi az adott sportot. A Generali ebben az évben eddig több mint másfélmillió forint kártérítést fizetett ki a kollektív sportbiztosításai kapcsán kórházi kezelésre, műtéti térítésekre és csonttörésekre.

A társaság adatai azt mutatják, hogy az elmúlt egy évben a rándulások és az izomszakadások voltak a leggyakoribb sportbalesetek, míg csonttörés például csupán minden tízedik esetben következik be.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés