hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Meséljen egy doktorosat!

Harmadik alkalommal hirdette meg "Az év praxisa a Kárpát-medencében" elnevezésű pályázatot az Országos Alapellátási Intézet – írta az MTI.

A magyarországi és a határon túli háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsének, megbecsülésének megerősítése, az orvoslás hitelének visszaállítása a célja az immár hároméves kezdeményezésnek - hangzott el kedden a pályázatot bemutató sajtótájékoztatón.

A pályázatra a szervezők a páciensektől várják az orvosukkal kapcsolatos történeteiket és ajánlásaikat, amelyekkel az őket kezelő szakembereket jelölik az év praxisa címre. A legalább 15-20 soros írásokat Magyarországon kívül a Felvidékről, Ukrajnából, Erdélyből, a Vajdaságból várják levélben és e-mailben november 30-ig. A történetek alapján folyamatosan lehet szavazni a legjobbra egészen december 20-ig a pályázat honlapján (www.azevpraxisa.hu), amely a részletekről is szolgál információval. A beküldött anyagok alapján a páciensek internetes szavazatai és a 13 tagú zsűri döntenek a 10-10 (magyarországi és határon túli) díjazott kilétéről.

Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet igazgatója elmondta, a kezdeményezéssel amellett, hogy az orvosok megbecsülését szeretnék visszaállítani, céljuk a fiatal generáció ösztönzése is. Szintén ennek fontosságára hívta fel a figyelmet Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, aki szerint az elmúlt 100-150 évben súlyos értékveszteség történt olyan területeken, amelyek "az élet tartalmát" jelenthetik. Az orvos-beteg kapcsolat "csupán egészségügyi szolgáltatássá szűkült". Ezért is van szükség erre az akcióra, amely ismét a tartalmas, bizalommal teli emberi kapcsolatra, az orvos-beteg kapcsolatra hívja fel a figyelmet - fejtette ki a zsűritag.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink