hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Tapolcáról nyerték meg "Az év praxisa" díjat

Hubert János tapolcai orvos közel 60 ezer szavazattal nyerte Az év praxisa díjat, ám a kiírástól eltérően nem csak őt hirdette győztesnek a zsűri.

Budapesten a Nemzeti Erőforrás Minisztérium épületében vehették át elismeréseiket Az év praxisa pályázat díjazottjai.

Az Országos Alapellátási Intézet által, tavaly márciusiban kiírt pályázatban a három legtöbb szavazatot elnyert praxis díjazása szerepelt, ám a zsűri a beérkezett javaslatok tartalma és a tömeges internetes szavazóra hivatkozva a legtöbb voksot begyűjtő első 10 praxist hirdette nyertesnek. A kiírástól szintén eltérően egy posztumusz díjat, valamint 3 különdíjat is kiosztottak.

Az abszolút győztes első helyezett 55.839 szavazattal Hubert János lett Tapolcáról, akiről a betegek tudását és szakmai hozzáértését hangsúlyozták. Öt ajánlója közül, egyik úgy érzi, hogy az életét is megmentette. Türelmes a kamaszokhoz is, sikerrel fogyasztotta le egyiküket, miközben ő maga is fogyókúrázik, azaz hiteles betegei előtt. 

A győztesek:

  1. Hubert János Tapolcáról
  2. Kozma Richárd Mezőkövesdről
  3. Demeter Erzsébet Szolnokról
  4. Tóth Katalin Dunakesziről
  5. Olasz Mária Gyuláról
  6. Pardi Éva Kajárpécről
  7. Juhász László Budapestről
  8. Lukács József Attila Budapestről
  9. Fehér László Gyuláról
  10. Roszbor József Budapestről

Különdíjat kapott Hilbert László Méhtelek, Garbolc, Nagyhodos, Kishodos és Tiszaberek települések háziorvosa, Németh Szilvia, aki Sály községben 38 éven át volt háziorvos, valamint Rácz József, Nábrád, Ölcsvaapáti és Kérsemjén háziorvosa, mellette szakfelügyelő főorvos 40 esztendőn át. A háziorvosok munkatársaikkal közösen érdemelték ki az elismeréseket. 

Az ünnepélyes díjátadón elmondott köszöntőjében Szócska Miklós köszönetét fejezte ki a díjazottaknak s rajtuk keresztül az alapellátásban dolgozóknak, amiért kitartottak és helytállnak az egészségügyben. Mint mondta, az alapellátást továbbra is prioritásként kezelik, ennek három fő iránya van: újragondolják a finanszírozás rendszerét, kezelni fogják a terület emberi erőforrás-krízisét és fejlesztik az informatikát.

További információk Az év praxisa oldalán olvashatók.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!