hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Mérnökdíj orvosoknak

A műszaki-szellemi alkotásokat elismerő Gábor Dénes-díjjal frissen kitüntette munkatársait, Merkely Béla rektorhelyettest és Hangody László tanszékvezetőt köszönti honlapján a Semmelweis Egyetem.

Dr. Merkely Béla klinikai rektorhelyettest, az egyetemi Klinikai Központ vezetőjét, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját az eltérő tünetekkel jelentkező szívelégtelenségek hatékony kezelését szolgáló eljárások kifejlesztésében végzett alkotó közreműködéséért, a transzkatéteres aorta-billentyű beültetési eljárás bevezetéséért, az invazív eljárások hatékony hazai alkalmazását lehetővé tevő orvos-szakmai szervező tevékenységéért, illetve a szívátültetés szervezeti és orvos-biológiai hátterének megteremtéséért tüntették ki.

Dr. Hangody László ortopéd sebészt, traumatológust, a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Tanszékének vezetőjét a porckopással járó degeneratív ízületi elváltozások csökkentését, illetve gyógyítását szolgáló eljárások és eszközök fejlesztésében nyújtott tevékenységéért és azok rutinszerű klinikai alkalmazásáért; kiemelten az ún. autolog osteochondralis mozaikplasztika kidolgozásáért, és nemzetközi elterjesztéséért ismerték el – olvasható a semmelweis.hu-n.

 

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink