hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Gábor Dénes-díj Tulassay Tivadarnak

Hiller István oktatási és kulturális miniszter Gábor Dénes-díjat adott át Prof. dr. Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem rektorának csütörtökön Budapesten, a Parlamentben. A tárcavezető méltatásában hangsúlyozta, hogy nem a gyermekgyógyászról, nem az akadémikusról, nem a Semmelweis Egyetem rektoráról akar beszélni, hanem a reneszánsz freskók kitűnő ismerőjéről.

Hiller István szerint „van és kell, hogy dolgok összekössenek minket", hiszen a világ pénzügyi- és gazdasági válsággal küzd. Aki azt gondolja, hogy a válságot csak túl kell élni, és utána minden úgy lesz, mint annak előtte, az téved, gondolataiban el fog bukni.
Bár a pénzügyi- és gazdasági válság a világ számára kényszer, a kreatív elme számára lehetőség - húzta alá a szakminiszter, s hozzáfűzte, Magyarországnak struktúraváltást kell végrehajtania, melynek középpontjába az oktatást, a kultúrát és az innovációt kell helyezni.
„Tulassay Tivadar olyan ember, aki ezt tudja, így is él és így gondolkodik" - zárta beszédét Hiller István.
A Gábor Dénes-díj a NOVOFER Alapítvány műszaki-szellemi alkotásért Kuratóriuma által odaítélt kétféle elismerés, a Hazai és a Nemzetközi Gábor Dénes-díj gyűjtőneve.
A Gábor Dénes-díj csaknem húsz éve ismeri el azt az innovatív magatartást, amelyet a névadó, Gábor Dénes egész életpályája során tanúsított. Olyan műszaki tudományokkal foglalkozó tudósok kapják meg - eddig közel százharmincan -, akik folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, nyújtanak a kutatás-fejlesztés területén. A nyerteseket szakmabeliek terjesztik fel a díjra.


Forrás: Oktatási és Kulturális Minisztérium

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés