hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Megvannak az új államtitkár munkájának első próbakövei

Amíg nem tudni, hogy milyen ellátásokra van szükségük a fővárosban, nem várható döntés az új fővárosi kórházról és az Üllői úti szuperklinika sorsáról – írja a Népszabadság.

„A fővárosi szuperkórház elhelyezése és a Semmelweis Egyetem (SE) Korányi projektje lesz az első próbaköve az új államtitkári politikának az egészségügyben – írja a lap. Ónodi-Szűcs Zoltán azt ígéri, hogy megszünteti azt a helyzetet, amelyben az intézményi és a lobbiérdekek döntenek a fejlesztésekről, ehelyett ahhoz igazít mindent, hogy mire van szükségük a betegeknek. Így nem engedi, hogy a Korányi projektről és az új fővárosi kórházról külön döntsenek. Ónodi-Szűcs a  Népszabadságnak elmondta: előbb át akarja tekinteni Budapest és a térség ellátórendszerét.

Közép-Magyarországon e két, sok tízmilliárd forintos fejlesztés ügyében folyik a legintenzívebb egészségügyi lobbimunka: miniszterek, igazgatók és polgármesterek versenyeznek azért, hogy az ő érdekeiket szolgálva jelöljék ki az új nagy kórház helyét. A Semmelweis Egyetem eredetileg 8-9 milliárd forintra tervezett új ellátóközpontjára, a Korányi projektre pedig mostanáig már 15 milliárdot költöttek, ám máig befejezetlen. Ahhoz, hogy a betegek használhassák, még legalább hatmilliárd kellene” – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink