hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Megújul az egri kórház

Várhatóan ősz elején kezdődik és 2013. év végéig tart az egri kórház csaknem 5 milliárd forintos fejlesztése – írja a heol.hu.

A beruházásra a Heves Megyei Önkormányzat nyert pályázatot még 2010-ben, amihez 490 millió forint önerőt kell biztosítani. Az eredeti pályázat hibáit sikerült javítani, így a korábban tervezetthez képest mégsem szűkül a járóbeteg-ellátás, cserélik a több mint 10 éves CT és MR készülékeket, valamint önálló stroke részlege is lesz a kórháznak.

– Új, háromszintes technológiai tömb épül a konyha helyén, ami a Rendelőintézet Minaret felőli részébe költözik – magyarázza a heol.hu-nak dr. Tombácz Imre projektmenedzser. – A földszinten lesz a sürgősségi osztály, ahonnan közvetlenül át lehet vinni a súlyos betegeket az Intenzív osztályra, ez ugyanis a sürgősségi mellé kerül, és lesz önálló mentőbejárata is. Ugyancsak a földszinten kap helyet a gyermek sürgősségi rendelő, külön bejárattal és ugyancsak mentőbejárattal, így a gyermekek azonnali ellátása is biztosított lesz. A jelenlegi konyha és a hotelépület közötti udvarrészt beépítjük és itt helyezzük majd el a radiológiai osztályt, így ez is közelebb kerül a sürgősségi ellátáshoz, sőt biztosított lesz a közvetlen átjárás a sürgősségi és a radiológiai osztály között. Az új CT és MR gépen kívül új ultrahang-készüléket és digitális röntgent is kap az osztály.

(forrás: HEOL)
hirdetés

Könyveink