hirdetés
hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Mégis, kinek az élete? – a gerincsérültekért

A gerincsérültek szociális helyzetének és társadalmi rehabilitációjának javítására ajánlja fel a Centrál Színház a március 11-i, Mégis, kinek az élete? című előadás teljes bevételét.

A teátrum az Ave-Reha Alapítvány segítségével szervezi meg a jótékonysági estet – adta hírül közleményben a színház.

A Mégis, kinek az élete? című előadás premierjét 2008-ban tartották, a darab főszereplője Rudolf Péter, aki egy nyaktól lefelé mozgásképtelenné vált szobrászművészt alakít. A karakter megformálásában a színészt Antal Zsuzsa segítette, aki baleset következtében 13 éve nyaktól lefelé mozgásképtelen, azóta otthonában él és dolgozik. A színház most azzal viszonozza a segítséget, hogy a gyűjtést Antal Zsuzsának és sorstársainak ajánlják fel.

"Egy színháznak fontos feladata a társadalmi felelősségvállalás. Színházunk szórakoztató előadásokat visz színre, ám a szórakoztatás sohasem lehet öncélú, a társadalmi párbeszédhez hozzá kell járulnia. Antal Zsuzsa barátunk, akitől felbecsülhetetlen segítséget kaptunk, most nehéz helyzetbe került. Zsuzsa és sorstársai erőt, energiát nem kímélve sok áldozatot hoztak azért, hogy teljes életet élhessenek, ezért ha bajban vannak, közös ügyünk a szolidaritás vállalása és a segítségnyújtás nemcsak a művészet, a színház, hanem a valódi, tevőleges összefogás erejével is. Büszke vagyok arra, hogy társulatunk nemes cél érdekében áll ki a nyilvánosság elé, köszönöm nekik és mindazoknak, akik eljönnek, és részvételükkel támogatják a kezdeményezést" – fejtette ki Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója, az előadás rendezője.

A Centrál Színház várja az érdeklődőket Rudolf Péter és Antal Zsuzsa beszélgetésére is, amely a március 11-i előadás után negyed órával kezdődik a nagyszínpadon.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés