hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Maradhatnak a kórházi osztályok Szentesen

A jelenlegi információk szerint a szentesi kórházban egyetlen osztályt sem kell bezárni az egészségügyi ellátórendszer átalakítását követően – tudta meg a Délmagyar Várkonyi Katalin főigazgatótól.

Az intézmény – melynek hivatalos elnevezése nemrég Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórházra változott – főigazgatónője a lapban közölt interjúban elárulta, határozott ígéretet kaptak a műtőtömb fejlesztésére, amit számos egyéb beruházás kísérhet a közeljövőben.

Arra a kérdésre, hogy a kórház kapott-e már olyan hivatalos dokumentumot, amiből kiderül, milyen szakmák maradhatnak Szentesen, Várkonyi Katalan azt mondta, megkapták a kórház munkatáblázatát, ami nem végleges, és amit véleményeztek is az elmúlt héten. Még valószínűleg személyes egyeztetés előtt állnak, ám a kipostázott értesítés szerint egyetlen osztályt sem kell bezárniuk.

Hivatalosan július elsejével indulnak az intézmények az új kapacitási rendszerrel. A főigazgató szerint a sürgősségi betegellátó osztály fejlesztése hamarosan lezárul; erőltetettebb menet lesz a mozgásszervi rehabilitációs osztály fejlesztése, amit egy határon átnyúló pályázat forrásaiból valósítanak meg 2012 végéig.

Ennél a Dr. Bugyi István Kórház számára 202,5 millió forintot jelentő projektnél a napokban lezárul az orvosi műszerek beszerzésének közbeszerzési eljárása, az építkezésre vonatkozó versenyeztetés pedig június elejére fejeződik be, majd megkezdődhetnek a kivitelezési munká. Beadtak egy határon átnyúló pályázatot a mammográfiai szakrendelés fejlesztésére is, amelynek segítségével a szűrésaktivitás fokozását és a mammográfia eszköz modernizálását szeretnénk elérni – közli a Délmagyar.

hirdetés

Könyveink