hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Már látszik, jövőre sem lesz könnyebb

Nem az egészségüggyel akarja a Fidesz megnyerni a választásokat – szűri le a jövő évi költségvetési tervezet keretszámaiból – a Népszabadság.

A lap információi szerint alig 40-50 milliárd forinttal költene többet a kormány az egészségügyre jövőre, mint 2013-ban.

Úgy tudják: az egészségügyért felelős szakpolitikusok minimálisan 120-150 milliárdos többletet kértek az ágazatnak. Körülbelül ez lett volna az az összeg, amelyből konszolidálni és biztosítani lehetett volna a kórházak működtetését. Az egyhavi finanszírozási többlettel – szakértők szerint – elkerülhető lenne, hogy megismétlődjék minden évben az eladósodási folyamat. Ráadásul az év végére elérheti a 100 milliárdot is a kórházak lejárt számláinak

végösszege. A parlament előtt lévő 2012-es zárszámadási törvényből is jól látszik, hogy az egészségügyi kiadások már tavaly 80 milliárd forinttal, hat százalékkal mérséklődtek. A forráskivonás idén sem állt meg, az egészségügyiek béremelését a betegellátásra költhető pénzekből finanszírozta a kormány – olvasható a Népszabadságban.

(forrás: Népszabadság)

cimkék

hirdetés

Könyveink