hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Makó: egyre cifrább a történet

A makói és a vásárhelyi kórház sorsa ügyében megszólalt a térség kormánypárti országgyűlési képviselője is – tudósít a delmagyar.hu.

Egyetlen kórház sem lesz újra önálló, mert mindegyik állami – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Mágori Józsefné, Makó parlamenti képviselője (Fidesz) arra a helyi fideszes kezdeményezésre reagálva, hogy a makói kórház maradjon önálló.

A képviselő a GYEMSZI területi igazgatójára, Mészáros Jánosra hivatkozva elmondta: a makói és a hódmezővásárhelyi kórház integrációja folyamatban van, december 31-ére fejeződik be. Január elsejétől a két intézményből egy lesz két telephellyel, de csak egy igazgatóval; Makón csupán telephelyvezető lesz – olvasható a delmagyar.hu-n.

A lap előző nap éppen arról írt, hogy bár az új vezetőnek már munkába kellett volna állnia, még mindig nem hirdettek eredményt a makói kórház igazgatására kiírt pályázaton. Ekkor írtak arról is, hogy a fenntartó GYEMSZI-nél nem tudnak arról, hogy a vásárhelyi kórház „telephelyként” üzemelne  a továbbiakban.

hirdetés

Könyveink