hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

A kórházak sorsa körül csak nő a homály

Bár november elsején hivatalba kellett volna állniuk, még nem hirdették ki, ki lesz a makói és a szentesi kórházigazgató – írja a delmagyar.hu.

Több mint hatvan - a szentesi és a makói - kórházvezetői posztra írt ki júliusban pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). Az intézmények új vezetőinek öt napja munkába kellett volna állniuk, de eredményhirdetés híján még mindig a régi főigazgatók irányítanak.

Időközben teljessé vált a bizonytalanság: lesz-e még ott önálló kórház, mire kinevezik a makói igazgatót, vagy addigra már be is olvasztják a hódmezővásárhelyibe, mint azt Lázár János korábbi polgármester szorgalmazta? Vagy addigra már a vásárhelyi kórház is beolvad valahova?

Múlt héten ugyanis úgy tájékoztatta a lapot Göbl Vilmos, a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense, hogy a kormány az Erzsébet-kórházat is telephellyé minősítette. Kallai Árpád, az intézmény vezetője tegnap úgy kommentálta a történteket: ez csupán egy elnevezés, ami nem jelenti azt, hogy a kórház egy másik intézmény alá szerveződne. A fenntartó GYEMSZI-nél azonban átnevezésről sem tudtak. A sajtóosztálytól azt az információt adták: értetlenül állnak a bejelentés előtt, hiszen a folyamat tárgyalás alatt van. Hogy mely intézmény milyen státuszt kap, csak ennek lezárultával derül ki. Ezek után megkérdezték Göbl Vilmost, pontosan ki minősítette telephellyé a vásárhelyi kórházat. Azt a választ kapták, hogy a főigazgató tájékoztatta az önkormányzatot a tervezett változtatásokról... – olvasható a delmagyar.hu-n.

hirdetés

Könyveink