hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Május a vérnyomásmérés hónapja!

Az Egészségügyi Világszervezet minden év május 17-re hirdeti meg a Hypertonia Világnapját, mely idén is kiegészül egy egész hónap vérnyomásmérési programjával.

 

A Nemzetközi Hypertonia Társaság és a Hypertonia Világ Liga

mozgalmat hirdetett 2022. májusára

(May Measurement Month 2022 – MMM22).

 

A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált hypertonia veszélyeire, kellő időben történő felismerésére és megelőzésére.

Az Egészségügyi Világszervezet minden év május 17-re hirdeti meg a Hypertonia Világnapját, mely idén is kiegészül egy egész hónap vérnyomásmérési programjával.

A 3,5 millió hypertoniás beteg miatt Magyarország is jelentkezett a mozgalomba, melynek során, olyan egyéneknél történik adatlap kitöltés és vérnyomásmérés, akiknek egy éven belül nem mérték meg a vérnyomását (MMM22-HU Program).

A vérnyomásmérő helyek terveink szerint a Hypertonia Ellátó helyek, a társ-társaságok szakrendelései, a háziorvosi rendelők és a gyógyszertárak, a munkahelyek és a családtagok lesznek. Önkéntesek segítségével közösségi rendezvényeken, bevásárló központokban is sor kerülhet vérnyomásmérésre.

A jelentkezéskor mindenki kódot és a mozgalom dokumentumait kapja meg.

Kérjük, hogy jelentkezésével, támogató és segítő részvételével segítse a mozgalom hazai megvalósulását!

Jelentkezni lehet a Nemzeti Koordinátori Iroda címén: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Prof. Dr. Járai Zoltán, a Magyar Hypertonia Társaság elnöke, az MMM22 Program Programbizottságának          elnöke

 
(forrás: MedicalOnline, Magyar Hypertonia Társaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés