hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Magyar szóval szállnak a betegekért

Bárhonnan bárhová vállal légi betegszállítást egy új vállalkozás, amelyet elsősorban a külföldön megsérült, akár intenzív orvosi ellátásra szorulók hazahozatalára indítottak – írja a NOL.

A februári cégbejegyzéssel indított társaság két saját repülővel és húszfős szakembergárdával lát neki a külföldön megbetegedett magyarok hazaszállításának.

A céget a Videoton-tulajdonos Garancsi István érdekeltségébe tartozó Garangold Investment Befektető Zrt. által kezelt tőkealap segítségével Túri Péter, a hazai légi mentés egykori vezetője alapította. Őt éppen négy éve menesztette az Országos Mentőszolgálat a Magyar Légimentők Nonprofit Kft. éléről.

A külföldön bajba jutott kuncsafthoz magyar orvos és ápoló utazik ki – Túri szerint már az félgyógyulást jelent, ha a beteg az ágyánál magyar szót hallhat.

Túri Péternek egyelőre nem fáj a feje amiatt, hogy kezdetben nemigen számíthat jelentős profitra az új cég. Mint mondta: hosszú távra terveznek, néhány évig akár veszteségesek is maradhatnak. Az optimizmusa azért is érthető lehet, mert a hazai egészségbiztosító már több alkalommal is igénybe vette a szolgáltatásaikatolvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink